Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 5328 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 160 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarboinat de sodiu
  • 80 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Pentru umplutura

  • 300 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 300 gr dovlecei, spalati si taiati cubulete
  • 200 gr mazare
  • 150 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 2 crengute de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.Dupa 30 minute se scoate de la rece, se ruleaza si se pune intr-o tava de tarta unsa cu grasime si tapetata cu faina.
°C.Aluatul din tava se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la copt 8 minute pana cand incepe sa se rumeneasca putin apoi se scoate si se pune deoparte pana se prepara umplutura.
Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Dovleceii si mazarea se pun impreuna la fiert in apa cu sare pana cand inecp sa se inmoaie, aprox.10-15 minute apoi se scurg si se pun deoparte.
Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.Dupa aceea se strecoara intr-o alta cratita si se pune iar pe foc.Se adauga in lapte amidonul dizolvat in vermouth si se lasa pe foc pana cand incepe sa se ingroase.
Sosul obtinut se transfera intr-un vas.Se adauga piureul de cartofi dulci, ouale, sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.Se amesteca bine apoi se incorporeaza dovleceii cu mazarea.
Se toarna umplutura in aluatul din tava si se da totul la copt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

24.07.2010, 21:51

arata foarte bine !

Julie 1

25.07.2010, 11:58

Excelent aspect! As fi curioasa sa si gust ...nu am incercat niciodata cartofii dulci.

Gouda 1

22.09.2010, 20:46

Arata grozav!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy